Следвайте Гласове в ТелеграмЛувърът обяви, че затваря днес врати от съображения

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛувърът обяви, че затваря днес врати от съображения
Коментари Харесай

Лувърът е затворен заради страх от атентат

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лувърът разгласи, че затваря през днешния ден порти " от съображения за сигурност ". Причината е боязън от атентат.

„ Лувърът получи документално известие, в което се показва, че има риск за музея и неговите гости “, сподели представителят на музея пред Агенция Франс Прес, откакто разгласи затварянето в обществените медии. „ Решихме... да го евакуираме и затворим за деня, до момента в който правим нужните инспекции “, добави той.

Франция активизира 7000 военни в поддръжка на патрулите за сигурност откакто преподавател беше погубен от ислямски екстремист в Северна Франция. Заплаха за сигурността през днешния ден докара до затвяне на парижкия музей Лувър.

15 000 души са били евакуирани от Лувъра по средата на деня, както оповестява парижката полиция. Мярката е наложена след сигнал за заплаха. Прочутият парижки музей сега е главно претърсван и ще остане затворен през целия ден от основание за сигурност, а посетителите му ще бъдат обезщетени.

Съвсем предстоящо напрежението във Франция пораства през последната седмица, изключително след офанзивите против Израел. В петък 20-годишен някогашен възпитаник атакува с нож и умъртви преподавател в Арас. Във Франция най-големите еврейски и мюсюлмански общности в Европа. Това са над 600 000 души - и евреи, и мюсюлмани.

Източници: " 24 часа ", БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР